luni, 16 iunie 2014

Fericirea, între cerere și ofertă

„ Te rog!” – cuvintele magice care par a face din orice rugăminte un succes. Avem impresia că a ști să formulezi o rugăminte este totul. Iar dacă vrei să vezi cât de important pare pentru oameni acest lucru, mergi la biserică și ai să vezi caiete întregi de formulări către Dumnezeu, care mai de care mai alese și certificate. La boală trebuie să te rogi așa, pentru bani în felul acesta, și pentru examen așa. Ah, dacă este pentru examenul la chimie trebuie rugăciunea asta; pentru mate e alta mai lungă.

Și dacă la biserică nu te convingi, mergi într-un spital. Oamenii cred că „a ruga” este totul, însă adesea, după ce rugămintea le-a fost ascultată, uită să facă ceea ce este cel mai important: să mulțumească. Mulțumirea nu îl ajută pe Dumnezeu și nici pe cel care te-a ajutat nu-l încălzește prea tare, însă pe tine, cel care ai mulțumit te ajută enorm. Un spirit recunoscător va face din tine un om mai fericit, chiar dacă ai crede că fericirea nu e la ofertă.

Te provoc să faci un experiment. Propune-ți ca, timp de cel puțin zece zile să fii mulțumitor atât față de cei din jur cât și față de Dumnezeu. Le poți mulțumi pentru ceea ce îți oferă chiar dacă nu le-ai cerut nimic. Le poți mulțumi pentru lucruri din trecut, ori pentru cele mai mici și aparent neînsemnate bucurii pe care ți le-au făcut. Te asigur că nu vei regreta. Iar dacă vei observa că viața ta este mai frumoasă, dacă vei realiza că ești mai fericit, aștept să spui și prietenilor tăi acest mic „secret”. Îți mulțumesc că ai trecut pe aici și îți doresc succes!

 http://alt-om.com/fericirea-intre-cerere-si-oferta/